sunnuntai 20. elokuuta 2017

Loppuviikon jumpat ja ratsastuskilpailut

No niin alkaa tämäkin treeniviikko olla taputeltu...
Torstaina
Etukyykyt, lämmittelyt + 4x60 4x70 4x75 4x70 4x60
Mavet sumolla, lämmittelyt + 3x90 2x97,5 1x105 1x110
Puku ilman olkaimia (Titan Velocity) 2x1x110 1x115 1x120 3x3x105
Venyttelyt

Kevyttä...pyysin saada nostaa enemmän vaan ei. Kuulemma nyt ei riskeerata maven kanssa. Okei tasan vuosi sitten alkoivat ongelmat ja pahimmillaan uskoin viime talvena etten nostele maasta enää ikinä. Nyt alkaa olla teniikka kohdillaan sumovetoon. Linkki: 4x75kg ja 120kg

Perjantaina
Boxkyykyt, vikat sarjat 4x80 4x85 2x4x90 4x80
Jullet, vikat sarjat 5x90 5x95 5x100 5x105

Lauantaina 
Kapeapenkki, vikat sarjat 4x55 4x57,5 2x4x60 4x57,5
Jalat ilmassa 3x4x50
Pullover 5x5 ojentajatalja 5x5 hauista 5x5
Vatsaa ja venyttelyt

Perjantaina ja lauantaina treenissä painoi väsymys ja isosti...en tiedä miksi. Joskus vaan vätystää. Mulla oli penkissä lainassa SBD:n rannetuet ja ne pidemmät jäykät siteet menevät tilaukseen. Eiköhän ala ranne kestämään isommatkin raudat! Ensi viikon treenissä annan itsestäni 110% jos tässä jotain meinaa!

Makkaramäen tallin harjoituskilpailut

Mun ja Arskan suuri päivä koitti viimein! Mentiin kouluratsastusohjelma Helppo D:3, johon ei sisälly laukkaosuutta, koska tuntui etten vielä hallitse/osaa ratsastaa Arskan laukkaa tarpeeksi hyvin. Tosin radan jälkeen vähän harmittelin, että olisi sitä ehkä voinut sen toisenkin radan ratsastaa...


Siinäpä sitä mennään ja tästä on suunta vain ylöspäin!
Arskalla ja mulla oli hyvä päivä, vaikka alkuun jännitin kuinka pysähdykset sujuvat...sujuivathan ne!

Kouluratsastuksen arvostelussa käytetään numeroita 0-10 eri osuuksien arviointiin ja meidän keskiarvo oli 61,053% eli melko hyvä ensimmäiseksi kouluradaksi. Alle 50% ei ole hyväksytty tulossa ja niitä 8-10 numeroita saa todella metsästää! Mun paperissa oli pari seiskaa ja niihin olen todella tyytyväinen. 
Ratsastaja saa siis suorituksestaan paperin johon tuomari on kirjannut numerot ja muutaman kommentin radasta sekä yleisvaikutelmasta. Minä olin tuomarin kanssa melkolailla samaa mieltä ratsastuksestani. :)


Kouluratsastus on tiukka arvostelu laji, mutta harjoituskisoissa on hyvä kokeilla ja aloittaa. Seuraava aste tästä olisi seurakisat joissa pitää kuulua ratsastus-seuraan. Harjoituskilpailut ovat vähän kuin salikisat, tosin ulkopuolisetkin ovat sallittuja. Voimanostossa on kyseenalaista järjestää salikisoja joihin voi osallistua kuka vaan koska sitten tulevat doping-sopimusasiat ym.. Siksi suosin vain Suomen voimanostoliiton alaisia kilpailuja, siellä on kaikilla ADT-sopimukset kunnossa!

Makkaramäellä oli mukava viettää päivä ja kannustaa toisia. Kaikilla oli kivaa ja kaikkia tsempattiin! Jännitystä, iloa ja pettymystäkin oli ilmassa ja ne kuuluvat lajiin kuin lajiin. Itse en osannut oikein jännittää, oma kisapää on jo melko hyvä. Esimerkkinä voin sanoa, että Ylitornion ja Kaavin välille mahtuu aika monta kyyneltä...niin sitä oppii sietämään pettymyksiä ja lopulta nauttimaan itse kilpailusuorituksesta. Aivan hyvin voisin jatkaa ratsastuksen parissa ja kisata vaikka seurakisoissa jos olisi hevonen ja aikaa. Kivaa hommaa!


Lämmittelyä.

Ratsastuksessa harrastajajoukko on todella iso ja naisvaltainen. Sitten kun siirrytään isommille talleille alkaa kentän laidalla olla jo vaikka minkälaista arvostelijaa. Se on sääli! Kyräily, kateellisuus ja pahansuopuus ovat ikäviä asioita etenkin kun puhutaan HARRASTUKSESTA, jonka pitäisi tuottaa iloa ja hyvää mieltä. Hevospiireissä se on vaan hyvin yleistä. Minä sain teininä harrastaa muutaman hevosen yksityistallilla (terveisiä Sipooseen!) ja se oli todellinen onni ujolle nuorelle. Sain kuitenkin nähdä ja kuulla kyräilyä muilla talleilla eikä semmoinen ole todellakaan kivaa. Positiivisella, iloisella ja avoimella asenteella tehdään hevostalleista kaikille mukava paikka harrastaa ja näytetään samalla hyvää esimerkkiä nuoremmille harrastajille.

Kunniakierros ja Arska arveli että TÄYSII!!

Mutta kuten jo kerroinkin Makkaramäellä on kaikilla mukava harrastaa ja nostan hattua Minna Mustoselle joka järjestää mahdollisuuden kokeilla kisaamista ja kannustaa meitä ratsastajia ylittämään itsemme. Kiitos!
Ja onnittelut jokaiselle ratsukolle, te kaikki menitte todella hienosti. Ratsastus ei ole helppo laji. Siinä vaaditaan taitoa kun tehdään yhteistyötä ison eläimen kanssa!

Tästäpä on hyvä jatkaa ratsastusharrastusta ja ensi vuonna sitten se helppo C ohjelma laukkaosuuksineen. Kunhan nyt syyskuun voimapunnerruksesta ja varustevoimanostosta selviän hengissä...eli treenit jatkuvat. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti