lauantai 30. heinäkuuta 2016

Heinäkuun kisat 3/3 Ruukkipenkkarit

Ensin pitää sanoa, että meidän seuran omat kisat menivät aivan nappiin! Aivan mahtava päivä niiden osalta ja miten ylpeä olen meidän seuran uusista nostajista, jotka tekivät ekat kisat kerta kaikkiaan hienosti. Onnea Anne, Vade, Tapio ja Jesse! Tsemppiä treeneihin ja tuleviin kisoihin. :)

Omat kisat nooo... viikko sitten oli Kajaanissa ne kisat ja alkuviikosta paino pysyi ihan kuosissa. Sitten keskiviikkona rupesin imemään nestettä kuin pieni sieni (se aika kuusta). Torstaina paino vaan kohosi, vaikka elin pelkällä ananaksella ja perjantaina iltapäivällä paino oli jo 58,6kg, arvelin etten luovuta eli eikun saunaan ja hikoilin kilon pois. Juotavat nesteet joutuivat myös pannaan ja mitään en uskaltanut syödäkään. Jari sanoi, että saisin nostaa 63kiloisissa, mutta minä en halunnut koska ajattelin ottaa oppina tulevaa varten tämänkin homman. Salilla kävin tekemässä parina päivänä kevyttä jumppaa ja venyttelyä yms. lihashuoltoa olen tehnyt pitkin viikkoa ihan mukavasti. Yläselkä on ollut "ihan jees", välillä happi kulkee, välillä ei.

Lauantaina nukuin pitkään kuuden päivän työputken jäljiltä. Jari heräili aikaisemmin ja lähti kisapaikalle hommiin muiden punnerruslaisten kanssa. Vaaka näytti 56,3kg kotona ja ajattelin juoda kahvin ja mehua, koska päätä rupesi särkemään merkkinä liian vähäisestä nesteen saannista. Oletin, että ne tulis samantien läpi. Kisapaikalla vaaka näyttikin punnituksessa 57,20kg, jo on perkele! Ei kun lenkille...kävin kiertää purtsan ja takaisin tullessa täysin nakuna vaaka näytti tasan 57,00kg JES!


Kisalava melkein valmiina.

Lämmiteltiin kolmen naisen porukalla kisalavalla Ravintola Pataruukin Stagella eli kyseessähän oli ulkokisat ja sää muuten ei olisi voinut olla parempi! Yleisöä alkoi kertymään torille ja terasille tosi kivasti, kaikki eivät onneksi olleet lähteneet katsomaan samaan aikaan esiintyvää Huutokauppa Keisaria. Olin pistänyt aloitukseen taas 62,5kg ja menin samalla kaavalla kuin viikko sitten Kajaanissa. 

Olin ensimmäisenä nostovuorossa ja aloitus oli helppo, samoin toinen nosto 67,5kg. 70kg jäi taas rinnalle, mutta mitäpä tuosta. On tässä oltu koko kuukausi ihan tarpeeksi tiukilla ja yläselkä rupesi taas kiukkuamaan eli nyt vuorossa kunnon palauttelu ja peruskuntokausi. (70 kilolla ens viikolla salilla vitosia, HEHE.) Mun täti miehensä kanssa tulivat ihan yllärinä paikalle Ilomantsista asti ja heidän kanssaan palkitsin itseni jäätelöllä ja breezerillä.62,5kg


67,5kg


Epäonnistunut 70kg

Varmistamassa ja lavamiehinä olivat seuran pj Karo ja voimanostossa kisanneet Jupua edustaneet Janne ja Teemu (jolta sain muuten ne vetohaalarit kokeiluun). Oma kulta Jari antoi tangon käsille ja täytyy sanoa ettei siihen hommaan parempaa miestä löydy varmasti mistään, ei hajonnut asento kuten yleensä. Kisa siis sujui kuin rasvattu!
Tuomarit ja kuuluttaja tulivat Kuopionpainonnostajista eli suuuren suuri kiitos myös heille yhteistyöstä. Ja yleisö kannusti ja oli mukana ihanasti, kiitos myös kannustajille. Ravintola Partaruukille myös kiitosta yhteistyöstä, Patis Stagella oli hyvä nostaa.
Mukana oli myös ulkopuolisia nostajia, jotka kehuivat kisajärjestelyitä. Lupasivat tulla ensi kesänä uudelleen. Mahtavaa, tervetuloa!


Kisan naisnostajat. Palkinnoksi oli lisäravinteita eli ihan hyvät palkinnot.

Uskaltaako tässä jo ajatella tulevaa, kun tämä kuu on rutistettu? Kuten arvata saattaa niin onhan sitä jo helmikuuhun asti suunniteltu. JOS kaikki menee kivasti niin ajattelin osallistua klassisen penkin ja voimanoston SM-kisoihin sekä varustevoimanoston ja varustepenkin SM-kisoihin. Sanokaa joku pliis, että olen ihan hullu! :D

Mä olen huomannut tänä kesänä, että nautin kisaamisesta. On huippua saada esimerkiksi uusia tuttavuuksia kisapaikoilta ja nähdä uusia paikkoja. Ja kisaaminen on kivaa, vaikka alkuun se olikin melkoista taistelua itseni kanssa ja voimat menivät jännittämiseen. SM-kisojen jälkeen on kuitenkin pakko keskittyä treenaamiseen, että saataisiin sitä voimaa (tämä on omasta suustani ei valmentajan). Penkki on sujunut ihan kohtalaisesti, toki odotin parempaa tulosta ellei tämä yläselän homma olisi ruvennut haittamaan. Mutta kaikki aikanaan, ei mulla ole kiire. Enää. Tää on pitkäjänteistä hommaa.

Kolme vuotta sitten kun lähdin ensimmäistä kertaa salille kaikki tämä voimanosto puhumattakaan kisahommasta oli ihan utopiaa. En olisi silloin arvannut mihinkä tämä homma menee. Silloin aloittelin punnertelun 70 kiloisena 15 kilon tangolla nollasta ja vaikkei nyt 70 kiloa noussutkaan penkistä niin on sitä vähän saanut eteenpäin menemään. Olen myös oppinut itsestäni uusia puolia joita en tiennyt minussa olevan sekä terveelliset elämäntavat ja painonhallintaa. Ensi viikolla homma jatkuu kyykyn ja maastavedon osalta, peruskuntokausi alkaa IIK! Penkkiä rupean tekemään vasta viikon päästä.
Eli maanantaina (tai tiistaina, tässä ois vielä seuran paljuiltakin) palataan!

Ai niin meillä on muuten paras seura, KIITOS JUPU! 
TULOKSET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti