lauantai 23. heinäkuuta 2016

Klassinen voimanostokilpailu Kajaanissa 23.7.2016

Kotona ollaan ja kisa takana! Tuli onnistumista ja epäonnistumista, mutta pääosin ihan hyvä mieli on. Ensiksi iso kiitos huoltajilleni Karolle ja Annelle, kisa meni kaikin puolin täysin nappiin. Oma valmentaja-kulta oli töittensä takia estynyt, mutta näin kisan jälkeen voin todeta että hyvin pärjättiin ilmankin. Sain kaikki mukavuudet mitä nostajalle kisan aikana kuuluukin, eli tangon lastauksen, henkisen tsempin ja mukavasti oli vilttikin jalkojen päälle aseteltuna, kun odottelin torilla nostovuoroa. Sää ei ollut kovin kylmä, mutta pilvinen ja pieni viima kävi. 

Painon kanssa ei ole ollut onkelmia ja se näyttikin kisapaikalla Kajaanissa 56,2kg. Kisapaikkana toimi Raatihuoneen tori ja lämmittely tapahtui kuntosali Balancen tiloissa aivan torin vieressä. Minusta oli ihan toimiva ratkaisu kaikin puolin. Punnituksen jälkeen, kun telinekorkeudet oli katsottu tankkasin itseni ja sitten olikin ruvettava lämmittelemään kyykkyä. Aloitukseen laitoin 102,5kg ja viimeinen lämmittelynosto 95kg tuntui hirveältä jullelta, mutta lavalla tuomarien ja yleisön edessä kyykky kulki ihan eri tavalla kuin lämmittelyssä. Aloituksen jälkeen tankoon uusi enkka 107,5kg ja kolmanteen varma korotus eli 110kg, jonka Kuopiossa kahteen kertaan mokasin.

Kolmas nosto 110kg hyväksytysti ylös, vaikkakin tästä "huonommalta" puolelta syyvys on nippanappa.

Penkkikunto oli täysi arvoitus ja vasen käsi oli taas koko aamun juilinut, mutta lämmittelyn viimeinen nosto 60kg oli kevyt, joten ei kun lavalle nostamaan aloitus 62,5kg. Kevyttä oli ja olin ajatellut korotella pienesti 2,5kg:n välein, mutta laitoinkin seuraavaan "puolivahingossa" 67,5kg.
Ylös tuli sekin hyväksytysti vaan huomasin ettei vasen käsi oikein ollut pelissä mukana, mutta korottaa piti, joten kolmanteen 70kg ja rinnallehan se jäi.

Uusi enkka 67,5kg. Viikon päästä uusi yritys 70 kilolla, jos vaan yläselkä antaa periksi.

Penkin jälkeen suoraan vedon lämmittelyyn. Aloitukseen olin laittanut 115kg ja viimeinen lämmittelynosto 105kg kertoi kyllä, että tänään ei ole se päivä taaskaan. 115kg nousi, mutta tunsin ettei enempää tänään todennäköisesti nouse. Korotin 120 kiloon ja kävin toteamassa, että jaloista oli täysin puhti pois eli lattiaan jäi enkä kolmatta nostoa edes viitsinyt yrittää. SURKEAA.

Eihän tää nyt pahalle näytä eihän? Ja kyllä erittäin iso pettymys oli jälleen, kun en päässyt prantamaan vetoa. Mun pitää silti vaan jaksaa uskoa, että joku päivä se sieltä paranee.

Valmentaja oli vähän näitä kisoja vastaan alunperin ja ymmärrän nyt ettei koko ajan kannata niitä maksimeja nostella ja sitähän tämä kesä on oikeastaan ollut. Kroppa tarvitsee sen peruskuntokauden, voimakauden ja herkistelykauden kisaa varten, jotta tulee paras tulos. Paransin silti vähän ennätyksia ja tein paremman kisan sen Kuopion katastrofin jälkeen, vaikka penkissä jäin tavoitteestani (jonka jo etukäteen tiesin) ja veto ei kulkenut sitten ollenkaan. 
Tästä lähdetään nyt sitten jatkamaan joulukuuta kohti!

Onnittelut Juankosken Punnerrusta edustavalle Joonas Pasaselle maastavedon suomenennätyksestä sarjaan M83kg tuloksella 303kg ja kokonaiskilpailun voitosta! Kiitos Kajaanin Kuohu, mukava oli torilla nostaa ja katsojiakin oli paikalla kiitettävästi. Kiitos vielä kerran mun huoltajille, jotka ovat ihan huippuluokkaa.

Viikon päästä on oman seuran penkkikisat, jännäääääää!! 


2 kommenttia:

  1. Hieno homma, onnea! Tästä on hyvä jatkaa treeniä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä on ihan hyvä fiilis lähteä salille jumpalle. :)

      Poista