sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Vedot ja apuliikkeet

Torstaina oli vapaapäivä ja maastavetopäivä!
Tein ensin niskakyykkyä 90kg asti kutosia ensin ja täytynee jälleen kehua miten mukava liike se on. Aikaisemmin 80kg on ollut ehdoton maksimi eikä silläkään meinannut tulla mitään. Kari Kurkokin on nähnyt mun kapean kyykyn joskus ja ehdotti siihen tilalle etukyykkyä, joka tulikin ohjelmaan kun selkäongelmien jälkeen pääsin treenaamaan uudelleen reilu vuosi sitten.

Niin miksei sitä voisi kyykätä jalat kapealla? Itse olen alusta asti opetellut leveän jalka-asennon tuskan ja hien kanssa, joten se on omin juttu ehdottomasti. Voimaa on alkanut tulla sinne lantion seutuun pikku hiljaa ja lisäksi varusteet toimivat hyvin kun jalat ovat leveällä jalkaterät käännettynä sivulle. Mulla luontainen liikkuvuus tukee enemmän leveää jalka-asentoa ja tuolloin myös tekniikka on paras.
Jossain facen ryhmässä joku sanoi, ettei niskakyykyssä pääse käyttämään selkää apuna, mutta eihän se ole kyykyn idea "käyttää selkää apuna" vaan kyykätä perseellä/lantiolla/jaloilla. Olipa tanko missä hyvänsä ja jalat miten hyvänsä kyykyn pitää kulkea pystyyn. Minä koen treenin paskaksi ja pieleen menneeksi jos kyykyt tulevat selälle esim. väsymyksen/jumin takia. 
Maksimiraudoissa etenkin raakakyykyissä pääsee selkä usein "hommiin" väkisinkin vaan se ei tarkoita sitä etteikö selällä kyykkäämistä pitäisi siitä huolimatta välttää olipa maksimirauta tai ei.
Minä alan lopulta pääsemään pikku hiljaa kiinni siihen mitä todella tarkoittaa kun kyykätään pystyyn, mutta hommia edelleen riittää. Joskus jonain kauniina päivänä päivänä näette minulta täydellistä kyykkyä ja sitten kirjoitan lisää aiheesta!

Mutta joo, kapean kyykyn jälkeen maastavetoa ja lopuksi kevyesti penkkiä pysäytyksillä 3x47,5kg jalat ilmassa.
Perjantaina tein boxille kyykkyä kutosia 90kg asti ilman vyötä ja jullea kutosia 100kg asti ilman vyötä. Kapeaapenkkiä kevyesti 3x55kg jalat ilmassa sekä apuliikkeitä ojentajille ja vatsoja. 


Siinäpä sitä niskakyykkyä, joka saisi kulkea hiukan enemmän psytyyn. Homma on lähtenyt kuitenkin liikkeelle paremmin kuin olisin voinut uskoa. Rintaranka oli ja on edelleen aivan lukossa. Vedossa tuntui varsinkin ettei happi kulje, joten tekniikka voisi olla parempi koska pylly meinaa nousta ensin.

Kevyt viikko alkaa kyykkyjen ja vetojen osalta, penkissä taas saa vähän isommilla painoilla pumppailla.

Pääsin pitkästä aikaa heppailee! Kävin molempina vapaapäivinä. Kuvassa Vili-ihanuus syö ja kuivattelee hankitreenin jälkeen.

Emmi ja Doni-poni menivät myös rallia hangessa. Molemmilla taisi olla ihan mukavaa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti