lauantai 27. toukokuuta 2017

Treenit alkavat

Tällä viikolla kävin salilla yhteensä kolmesti ja lopun ajan olen mietiskellyt syntyjä syviä. Ehdittiin me Jarin kanssa yhtenä iltana rentoutumaan Kuopiossa illanistujaisissa, se oli mukavaa! Nyt kun on tullut tosissaan rentouduttua niin on aika palata arkeen. 

Tiistaina siis kyykin raakana 6x20 6x40 6x50 6x60 5x70 4x80 3x90
Polvisiteillä 3x90 3x100 3x105 3x110
Raakana loppuun 2x4x80
Venyttelyt

Treenin jälkeen oli hoppu Emmin yleisurheilukisoihin. Ne menivät hienosti! Lajeina olivat juoksu 40m, pituushyppy ja kuulantyöntö. Kysyin Emmiltä oliko kuula painava ja tyttö vastasi ettei ollut, kuula kuulemma painoi "suunnilleen saman verran kuin salin pienin kiekko". Selvästi puntinnostajaperheen lapsi! :)
Oli tosi kiva ilta urheilukentällä. En ole ennen omaa puntinnostoharrastusta oikein arvostanut mitään urheilua vaan nyt alkaa tosissaan mieli muuttua. Mukava seurata reippaita lapsia ja nuoria sekä touhuta itse mukana. 
Tervepäisten hommaa tämä urheilu!

Torstaina käytiin koko porukalla salilla. 
Etukyykkyä 4x6x50
Sumoveto 5x5x70
Merkkipenkki 5x50 5x55 3x5x57,5
Dippiä omalla painolla 3x5, ylätaljaa, hauista jne
Venyttelyt, rullailut

Taas piti todeta, että miten hyvän fiiliksen treeni antaa. Ihan sama vaikka veto ei kulkiskaan, treeni on pääasia (ja nimen omaan se pääasia :D ) Sumovedossa kokeilin leveämpää jalkojen asentoa, joka varmaan minulla toimii paremmin. Penkki tuntuu hyvältä, koska siinä tuntuisi palasten viimein napsahtelevan kohdilleen.

Nyt loppuviikosta en ole mennyt salille vielä, huomenna sunnuntaina käyn kyykkäämässä jos rakkaani tekee ohjelman...? 
Tulikin siltä suunnalta ohjelmaan liittyen kysymys: että mitä meinaan nyt oikeasti treenata?? Varusteilla vai ilman, koska ohjelma tulee olemaan sen mukainen. 
Päätös on sitten tehty: alan varustenostajaksi. Päätavoite on helmikuussa Tampereella varustevoimanoston SM-kilpailuissa. Toki tähän välin mahtuu penkkikisaa paidalla, ilman, jalat maassa ja ilmassa... 
Tänä vuonna piti käydä varuste SM-kisoissa kokeilemassa, selkäongelmien vuoksi se jäi kuitenkin haaveeksi jonka haluan oikeasti toteuttaa.

Vähän pelottaa mitä tuleman pitää. Raakanostelu on helppoa ja yksinkertaista, mutta kun siihen lisätään varusteet niin hommasta tulee aivan eri juttu. 
Nyt tosin kulkisi raakakyykkykin ja tavallaan harmittaa jättää kyykkytreent ilman polvisiteitä ja trikoita, mutta päätin asian ihan itse. Olenkin aina tykännyt mennä vähän vastavirtaan... 
Että kuka tätä mun kirjoittelua nyt jaksaa enää seurailla: kyyneleitä on luvassa lisää ja paljon!


Näillä pohjilla lähdetään varusteilla touhuilemaan vähän enemmän tosissaan. Jari mietti mun kyykkymaksimia, 155kg ei vielä riittänyt syvyyteen talvella. Mutta pitää ottaa huomioon, että olin niin jumissa silloin etten päässyt syvyyteen ilman varusteitakaan. Toinen pätkä kyykkyä on Orlandosta. Muistelen touhun olleen melko tuskaista tuolloin, mutta kun varusteet olivat tukemassa niin pystyin tekemään edes jotain. 
Penkkipaidalla ekat kisat viime kesänä Sotkamossa alle 57kg, vähän liian reilu paita oli siihen sarjaan (videossa lukee 77,5kg tuossa taisi olla 82,5kg). Oman painon ollessa reilu 60kg, nousi samaisella paidalla salilla 100kg. Kunpa oppisin uuteen Katanaan samalla tavalla... 
Vedossa puku antoi talvella tukea kun en pystynyt muuten vetämään (silläkin se lopulta tökkäsi kun menin niin kipeäksi). Vetohaalarikin siis löytyy ja silläkin homma toimii edes vähän. Pikkusen sekin on löysä mulle, mutta liian tiukka tekisi tässä vaiheessa hallaa.

Tämmöstä. Kattellaan mitä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti