lauantai 22. huhtikuuta 2017

Maksimivoimapunnerruskilpailu 22.4. Viitasaari

Kauan odotettu päivä koitti viimein! Mutta kuten jo arvata saattaa...päänsärky iski myös. Aamulla heräsin orastavaan päänsärkyyn joka eteni päivän mittaan mukavaksi jomotukseksi. Tämä särky johtui puhtaasti jumissa olevasta niskasta ja lavasta, alkoi vasemmalta puolelta yläselkää ja jatkui suoraan ohimoon. Liekö tämä nyt vain sellainen asia, jonka kanssa pitää vaan elää....että ei kisoja ilman päänsärkyä ja jumia. No asiaan!!

Pienesti vielä kerron lajista tähän väliin. Eli kyseessä penkkipunnerrus, jossa punnerretaan jalat ilmassa, ei ole sallittua käyttää rannesiteitä eikä vyötä tms. tukevia varusteita. Miehet punnertavat ilman paitaa pitkissä housuissa ja urheilukengissä. Naisilla hihaton paita eli toppi ja vähintään polven alle yltävät housut sekä myös heillä tulee olla urheilulliset jalkineet. Maksimipunnerrus tapahtuu samalla tavalla kuin tavan penkkipunnerruksessa eli merkistä "start" "press" ja "rack". Tanko tulee saada itse käsille telineestä, joka on asia jota pitää harjoitella jos on tottunut ottamaan maksimipainon avustettuna telineestä (kuten minä). 
Toistopunnerruksessa tehdään mahdollisimman monta toistoa, miehet omalla painolla ja naisilla 2/3 omasta painosta pyöristettynä ylöspäin lähimpään 2,5kiloon. Käsien pitää suoristua tarpeeksi, jalat eivät saa osua penkkiin jne.
Lisää lajista ja säännöistä: www.svry.fi
JA HUOM! Kyseessä on laji joka dopingtestataan eli kaikkien kilpailijoiden on pitänyt tehdä ADT-sopimus ennen kilpailua. Tämä selvennys siksi koska on ollut muutamia erehdyksiä tapetilla liittyen nostajiin joilla on ollut voimassaoleva ADT-soppari ja ovat käyneet testaamattomien liittojen kisoissa.

Päänsärystä huolimatta oli tosi kiva fiilis lähteä uuteen juttuun ja automatka Viitasaarelle sujui auringon paisteessa. Jari ajoi, tietysti. :) Paikalle saavuttiin ennen punnitusta ja ehdin hyvin nähdä kisapaikan, katsoa telinekorkeuden, lämmittelyalueen ym. Kisapaikkana toimi Viitasaaren nuorisotalon elokuvateatteri ja puitteet olivat oikein mukavat. Punnituksessa vaaka näytti lukemaa 61,3kg. Istuskeltiin ja odoteltiin että pääsisin lämmittelemään. Ehdin onneksi siinä välissä jututtaa tuomariakin ja kerrata sääntöjä jne. Kävivät vielä ihan koko porukallekin sääntöjä yhteisesti läpi. Hieno homma, kiitos siitä!

Viimeisessä lämmittelypainossa 60kg tunsin, että joo....tulee "mielenkiintoista". En ole jännittänyt vähään aikaan niin paljon kuin nyt! Tuntui tahmealta ja jännäsin saanko tangon käsille jne. Naisia oli kolme ja minä olin nostovuorossa 3. Eikun vaan lavalle ja tanko käsille pienen taistelun kautta. Seuraavaan 67,5kg ja valmentajalta vinkkiä, että elä hätäile eläkä jää liian kauas tangosta. 67,5kg tuli helpommin käsille ja sain paremman lähtöasennon. Oli vähän tiukka nosto, mutta hyväksytty sellainen. Vielä yksi yritys ja tankoon 70kg. Sain jälleen hyvin tangon telineestä ja hyvän lähtöasennon, mutta yritykseksi jäi!

Päänsäryn vähän yltyessä eikun vaan vähän tankkausta ja lepoa. Miehiä taisi olla jotain 24 nostajaa eli maksimissa meitä oli 2 ryhmää. Sain huilia hyvän aikaa ennen toistopunnerrusta toisen nostoryhmän kisatessa. Olipa muuten upeita suorituksia miesten sarjoissa!
Otin käsien pyörittelyä ja pari lämmittelysarjaa tagolla ja 30kg:lla, sittenpä oli aika mennä lavalle. Tangossa siis 42,5kg jolla olen saanut salilla mukavasti napsuteltua sarjaa. Nyt hyydyin totaalisesti heti alkuun!! Ei vaan jaksanut, mikä pettymys! Toistoja tuli siis 25 ja minä olin ajatellut vähän parempaa lukua....no kisa on kisa jne. Yläselkä oli ehtinyt ilmeisesti mukavasti jähmettyä tuossa välissä. Näin takautuvasti ajateltuna olisi voinut jättää sen 70kg yrityksen väliin ja lämmitellä paremmin. Tämä jäänee ensi kertaan sitten... 


Videolla kaikki mun nostot. Maksimipunnerruksessa saatiin kunnon merkit, kuten kuuluukin!

Pari pokaalia tuli mukaan kotio ja hyvä mieli kisoista, vaikka omaan suoritukseen en ollut täysin tyytyväinen. Kiitos Suomen Voimapunnerrus RY ja Viitasaaren Voimailijat hyvistä kisoista. Uutena nostajana tunsin, että minut otettiin hyvin vastaan. Oli mukava käydä ja ensi syksynä on tarkoitus nostella sm-kisoissa kummassakin lajissa eli maksimissa ja toistossa, mun painoluokka tosin saattaa olla eri. Siitä puheen ollen, kääk! Rajalaan tasan kuukausi eli (huomenna) alkaa sitten se todellinen puristus painon suhteen. Ja yläselän palauttelua...hierojalle on varattu aika jo. Mysteeri homma tää kisatilanne jumi. No varustepenkkikisassa ei ollut juurikaan jumia, mutta Pietarsaaressa oli myös kunnon päänsärkyjumitila (tosin siinä oli alla lentomatkat ja isot kyykkypainot varusteilla). Koska mä saan sen täydellisen kisakunnon silloin kun on kisat!?

Tänään on muuten tasan 4 vuotta siitä kun tapasin Jarin. Huh miten aika rientää! Uskomattomalta toisaalta tuntuu, että niin vähän? Vasta muutama vuosi punttisalia takana ja täydellinen elämänmuutos. Ennen ei olisi ollut puhettakaan, että olisin lähtenyt vieraalle paikkakunnalle tekemään jotain mitä en ole ennen tehnyt ja vielä omasta aloitteesta. Tuntuu upealta! En voi edes sanoin kuvailla mikä on tunne verrattuna entiseen. Kiitos Jarille joka otti minut mukaan salille ja jaksaa kannustaa koko ajan, ei tästä tulisi mitään ilman mun tukipilaria. 
Jossain minun sisällä tämä kaikki on kuitenkin kytenyt koko ajan. Mistä sen ikinä tietää mihin kukin pystyy ennen kuin kokeilee, joten kokeilkaa ja olkaa rohkeita!

Kiitos jälleen kerran Jarille, mun seuralle, treenikavereille, kaikille jotka jaksavat tukea ja tämän blogin lukijoille. Nähdään taas kisoissa, mukava on aina rupatella uusien ja vanhojen tuttujen kanssa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti